Diabetes pedicure

goedevoeten (1)

Heeft u diabetes dan moet u extra zorg geven aan uw voeten en nagels, dit kan bij uw diabetes pedicure.

Bij diabetici kan soms sprake zijn van minder goede doorbloeding van benen en voeten. U heeft dan minder gevoel in de voeten. Daardoor kunnen voeten en nagels beschadigen zonder dat het in eerste instantie opvalt. Door uw voeten te laten verzorgen door een voetverzorger met speciale diabetesaantekening kunnen problemen eerder worden geconstateerd. Er wordt preventief gewerkt aan de gezondheid van uw voeten.

Vanaf november 2002 is Salon Miranda een bedrijf met de aantekening diabetes voetverzorging.

Simss classificatie en zorgprofiel.
Vanaf 1 januari 2015 vindt vergoeding plaat op basis van zorgprofielen. Een zorgprofiel is een soort ‘zorgzwaarte pakket’ wat gerelateerd is aan de risico’s die u loopt op het krijgen van wonden door slechte genezing en het risico op amputatie.

Vanaf 1 januari 2015 zal de podotherapeut een coördinerende rol gaan vervullen in de voetengezondheidszorg en een individueel behandelplan opstellen. Hierbij zal samengewerkt worden met uw pedicure, waardoor u verzekerd bent van efficiënte, doelmatige voetzorg op maat, waarbij zowel de oorzaken van risicofactoren op het krijgen van een wond worden weggenomen als het aantal benodigde voetbehandelingen wordt bepaald.

U heeft diabetes mellitus en loopt een laag, middelmatig of hoog risico heeft op een wond (de zgn. SIMM’s classificatie). Op dat moment is het belangrijk om een zorgprofiel toegewezen te krijgen en een bezoek brengt aan de podotherapeut. De podotherapeut zal naar aanleiding van een uitgebreid, volgens protocol vastgesteld, onderzoek uw zorgprofiel(zorgzwaarte) bepalen en stelt daarna een persoonlijk behandelplan voor u op. De podotherapeut stemt dit plan af met de huisarts en wanneer noodzakelijk met uw pedicure en houdt uw medisch dossier betreft diabetische voetzorg bij.

Kosten en vergoedingen
Uw persoonlijke zorgprofiel is een vereiste om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw DM voetzorg. Deze vergoeding voor specialistische voetzorg zal vanaf zorgprofiel 2 worden bekostigd uit de basisverzekering*. Er is dan sprake van een SIMM 1 met een medische noodzaak. Wanneer de behandeling persoonlijke verzorging betreft zal dit niet meer vanuit de basisverzekering worden vergoed.

Wanneer de zorg rechtstreeks door de podotherapeut bij de zorgverzekeraar of de zorggroep wordt gedeclareerd ontvangt uw podotherapeut, afhankelijk van het vastgestelde zorgprofiel, een vaste vergoeding voor iedere patiënt die bij hem/haar bekend is. Dit is ongeacht het aantal behandelingen omdat sommige patiënten meer zorg nodig hebben dan ander patiënten om hetzelfde doel te bereiken.
Van het bedrag wat de podotherapeut ontvangt, betaalt deze vervolgens de kosten die bv. de pedicure heeft gemaakt in uw behandeltraject. U ontvangt zelf geen factuur.

Samenwerking
Salon Miranda heeft met de volgende podotherapeuten een samenwerkingscontract:
Fit podotherapie
Hallux podotherapie
Livit podotherapie
RondOm podotherapie
Gaan podotherapie
Avante podotherapie

Maak een afspraak