Harsen

harsen salon miranda spijkenisse

Lycon Precision waxing is de nieuwe manier van ontharen, die vanuit Australië de wereld aan het veroveren is. Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Harsen en waxen is hetzelfde. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je in tegenstelling tot scheren, na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Top salons in de hele wereld gebruiken niets anders meer dan Lycon Precision wax, de crème de la crème onder de waxen. Zo Salon Miranda!

De unieke eigenschappen van deLYCON waxen op een rijtje:
-Waxen is reeds mogelijk vanaf een haarlengte van 1 mm.
-Nagenoeg pijnloze waxbehandeling.
-De hot waxen worden aangebracht op relatief lage temperaturen.
-Zacht en verzorgend voor je huid, zonder roodheid of irritaties achteraf.
-Heerlijk aromatische geurbelevingen.
-Het haar blijft weken lang weg.
-Je huid voelt perfect glad en zacht aan, zonder stoppels, jeuk of ingegroeide haren.

Vrouwen en mannen willen een altijd gladde en super zachte huid, zonder al het gedoe en de pijn van harsen. Waxing is hot!

Van alle ontharingsmethodes wordt harsen (waxen) misschien wel als een van de beste beschouwd omdat de verhouding prijs/duurzaamheid van het resultaat goed is. Wat zijn de voordelen en de nadelen van harsen? En hoe kun je irritaties en pukkeltjes na het harsen voorkomen? Zijn er manieren om de haargroei na het harsen te remmen? En mag je na het waxen in de zon? Allemaal vragen die wij graag willen beantwoorden.

Wat gebeurt er tijdens het harsen?
Tijdens het harsen worden de haartjes met wortel en al uit het haarzakje getrokken. De warme, vloeibare hars wordt op de huid aangebracht, daarna met of zonder een strip met een besliste beweging de inmiddels gestolde hars inclusief haartjes verwijdert.

Kan harsen de huid irriteren of voor roodheid zorgen?
Een gevoelige huid kan met roodheid, huidirritatie of folliculitis (ontstekingen van de haarzakjes) op harsen reageren.Verder is ook voorzichtigheid geboden bij huidoppervlakken met gesprongen haarvaatjes. De hete hars en de vrij bruuske trekbeweging waarmee de hars wordt verwijderd, doen de op zich al fragiele haarvaatjes geen goed en er kunnen zelfs kleine bloeduitstortingen ontstaan.
Hars verder geen huid met wondjes of huidaandoeningen. Ga ook niet harsen kort nadat je een grondige peeling hebt laten doen. De huid is dan extra kwetsbaar. Verder gaan sommige medicijnen of crèmes met bepaalde actieve bestanddelen (op basis van vitamine A zuur bijvoorbeeld)niet samen met harsen. De behandelende (huid)arts zal je hierover verder kunnen informeren.

Neemt de haargroei toe als je regelmatig harst?
Tijdens het harsen worden de haartjes uit de haarzakjes verwijderd,maar het aantal haarzakjes neemt door harsen natuurlijk niet toe. De beharing wordt dus niet dikker of voller door het harsen. Ook zijn de haartjes die na het harsen terugkomen niet zwarter dan voorheen. Anderzijds is het ook weer niet zo dat harsen de haargroei vermindert.

Wat kun je doen om irritatie na het harsen te voorkomen?
Breng na het harsen een kalmerende lotion aan, bijvoorbeeld op basis van aloë vera. Vermijd echter producten met bestanddelen die je huid kunnen irriteren zoals pepermunt of menthol. Draag verder de dagen na het harsen losse kleding zodat je huid goed kan ademen. Voorkom dat de huid zweterig en broeierig wordt.

Mag je na waxen in de zon?
Na het harsen is zeker de eerste week voorzichtigheid in de zon geboden.Zorg er in ieder geval voor dat je je huid met een zonnebrandcrème beschermt.

Bel voor een afspraak!