Huidverzorging

marketing-voor-schoonheidssalons-57

Huidverzorging
De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Goede huidverzorging is daarom belangrijk. Huidveroudering kan niet worden gestopt, maar kan met een goede verzorging wel worden vertraagd. Daarbij is het vooral van belang om schadelijke invloeden, zoals roken en overmatig zonlicht te vermijden.

Gebruikt u thuis producten voor uw huid?
Hartstikke goed, u bent goed bezig om uw huid in optimale conditie te houden of te krijgen, maar vraagt u zich wel eens af of dit product eigenlijk wel voldoende is of uw huid optimaal voedt?

Wij horen vaak berichten dat u als klant al tijden dezelfde crème en/of serum gebruikt en dat is zonde. Door te lang hetzelfde product te gebruiken wordt uw huid als het ware “lui”. U eet zelf ook niet elke dag pasta bolognese toch?
Verandering van spijs doet immers eten, zo werkt het ook met de huid. Door uw huid af te wisselen met andere werkstof te houd je haar actief en gestimuleerd.

Het is verstandig en zeker aan te raden om elk kwartaal (bij verandering van seizoen bijvoorbeeld) een op maat gemaakte huidanalyse te laten doen door ons.

Wij kunnen u dan precies vertellen wat uw huid op dat moment nodig heeft. Dat is echt niet altijd het duurste. Wij zullen vragen naar uw wensen, hierdoor kunnen we een mooi huidadvies uitschrijven.
Met het huidadvies heeft u een behandel- en productplan naar uw wensen en portemonnee.

Wij helpen u graag met een goed advies!

De huid en functies van de huid
De huid is opgebouwd uit een aantal lagen. In de zeer dunne opperhuid worden de huidcellen aangemaakt. Daarnaast heeft de opperhuid een zure beschermlaag, die beschermt tegen invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld zonnestraling). De daaronder liggende lederhuid bevat onder meer spiervezels, zweetklieren, bloedvaten en talgklieren. Deze laag maakt de huid weer soepel en geeft stevigheid. In het onderhuidse bindweefsel worden vetcellen geproduceerd, die vervolgens de onderhuidse vetlaag vormen. De huid heeft een aantal belangrijke functies:

  • De huid beschermt ons lichaam tegen ziektekiemen.
  • Via de huid wordt overtollig vocht afgescheiden.
  • Door de bloedvaatjes in de lederhuid wordt de lichaamstemperatuur gereguleerd.
  • Onder invloed van het zonlicht maakt de huid vitamine D aan.

Schone poriën en haarvaatjes zijn de ’tunneltjes’ die de benodigde bescherming en voeding naar de buitenste lagen van de huid brengen. De schoonheidsspecialist kan ook de zuurgraad van de huid herstellen en advies geven welke extra zorg je huid nodig heeft.

Salon Miranda is vooral gericht op huidverbetering of dit nu gaat om anti-aging, acne of littekenbehandeling, maar natuurlijk kunt u ook terecht voor een ontspannende gezichtsbehandeling.

De huid in de zomer en winter
Door de hogere temperatuur bij warm weer transpireren we meer; de zweet- en talgklieren werken dan dus harder. De meest voorkomende huidproblemen in de zomer zijn zonnebrand, schimmels in de huidplooien en irritatie door overmatig transpireren. Zorg dus voor een goede bescherming tegen de zon en het regelmatig verschonen van kleding.

In de winter zijn de zweet- en talgklieren minder actief. Bescherm de huid goed, ook omdat deze door de koude buitenlucht sneller uitdroogt. Ook een droge lucht in huis (bijvoorbeeld door centrale verwarming), en het dik aankleden in de winter bevorderen het uitdrogen van de huid. Hierdoor kun je last krijgen van een schrale of geïrriteerde huid, of jeuk, ruwe plekjes en kloofjes. Vet je huid daarom goed en op tijd in.