Huidverzorging

marketing-voor-schoonheidssalons-57

Huidverzorging
De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Goede huidverzorging is daarom belangrijk. Huidveroudering kan niet worden gestopt, maar kan met een goede verzorging wel worden vertraagd. Daarbij is het vooral van belang om schadelijke invloeden, zoals roken en overmatig zonlicht te vermijden.

De huid en functies van de huid
De huid is opgebouwd uit een aantal lagen. In de zeer dunne opperhuid worden de huidcellen aangemaakt. Daarnaast heeft de opperhuid een zure beschermlaag, die beschermt tegen invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld zonnestraling). De daaronder liggende lederhuid bevat onder meer spiervezels, zweetklieren, bloedvaten en talgklieren. Deze laag maakt de huid weer soepel en geeft stevigheid. In het onderhuidse bindweefsel worden vetcellen geproduceerd, die vervolgens de onderhuidse vetlaag vormen. De huid heeft een aantal belangrijke functies:

  • De huid beschermt ons lichaam tegen ziektekiemen.
  • Via de huid wordt overtollig vocht afgescheiden.
  • Door de bloedvaatjes in de lederhuid wordt de lichaamstemperatuur gereguleerd.
  • Onder invloed van het zonlicht maakt de huid vitamine D aan.

Schone poriën en haarvaatjes zijn de ’tunneltjes’ die de benodigde bescherming en voeding naar de buitenste lagen van de huid brengen. De schoonheidsspecialist kan ook de zuurgraad van de huid herstellen en advies geven welke extra zorg je huid nodig heeft.
Salon Miranda is vooral gericht op huidverbetering of dit nu gaat om anti-aging, acne of littekenbehandeling, maar natuurlijk kunt u ook terecht voor een ontspannende gezichtsbehandeling.

 

De huid in de zomer en winter
Door de hogere temperatuur bij warm weer transpireren we meer; de zweet- en talgklieren werken dan dus harder. De meest voorkomende huidproblemen in de zomer zijn zonnebrand, schimmels in de huidplooien en irritatie door overmatig transpireren. Zorg dus voor een goede bescherming tegen de zon en het regelmatig verschonen van kleding.

In de winter zijn de zweet- en talgklieren minder actief. Bescherm de huid goed, ook omdat deze door de koude buitenlucht sneller uitdroogt. Ook een droge lucht in huis (bijvoorbeeld door centrale verwarming), en het dik aankleden in de winter bevorderen het uitdrogen van de huid. Hierdoor kun je last krijgen van een schrale of geïrriteerde huid, of jeuk, ruwe plekjes en kloofjes. Vet je huid daarom goed en op tijd in.