Harsen

Wat is harsen?

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Harsen en waxen is hetzelfde. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld drie tot acht weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je in tegenstelling tot scheren, na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Lycon Precision waxing is de nieuwe manier van ontharen, die vanuit Australië de wereld aan het veroveren is. Top salons in de hele wereld gebruiken niets anders meer dan Lycon Precision wax, de crème de la crème onder de waxen. Zo ook Salon Miranda!

De unieke eigenschappen van harsen op een rijtje

  • Harsen is reeds mogelijk vanaf een haarlengte van 2 mm
  • Nagenoeg pijnloze harsbehandeling
  • De hot waxen worden aangebracht op relatief lage temperaturen
  • Zacht en verzorgend voor je huid, zonder roodheid of irritaties achteraf
  • Heerlijk aromatische geurbelevingen
  • Het haar blijft weken lang weg
  • Je huid voelt perfect glad en zacht aan, zonder stoppels, jeuk of ingegroeide haren

Vrouwen en mannen willen een altijd gladde en super zachte huid, zonder al het gedoe en de pijn van harsen. Waxing is hot!

Veel gestelde vragen over harsen

Wat gebeurt er tijdens het harsen?
Tijdens het harsen worden de haartjes met wortel en al uit het haarzakje getrokken. De warme, vloeibare hars wordt op de huid aangebracht, daarna met of zonder een strip met een besliste beweging de inmiddels gestolde hars inclusief haartjes verwijdert.

Kan harsen de huid irriteren of voor roodheid zorgen?
Een gevoelige huid kan met roodheid, huidirritatie of folliculitis (ontstekingen van de haarzakjes) op harsen reageren.Verder is ook voorzichtigheid geboden bij huidoppervlakken met gesprongen haarvaatjes. De hete hars en de vrij bruuske trekbeweging waarmee de hars wordt verwijderd, doen de op zich al fragiele haarvaatjes geen goed en er kunnen zelfs kleine bloeduitstortingen ontstaan.
Hars verder geen huid met wondjes of huidaandoeningen. Ga ook niet harsen kort nadat je een grondige peeling hebt laten doen. De huid is dan extra kwetsbaar. Verder gaan sommige medicijnen of crèmes met bepaalde actieve bestanddelen (op basis van vitamine A zuur bijvoorbeeld)niet samen met harsen. De behandelende (huid)arts zal je hierover verder kunnen informeren.

Neemt de haargroei toe als u regelmatig harst?
Tijdens het harsen worden de haartjes uit de haarzakjes verwijderd, maar het aantal haarzakjes neemt door harsen natuurlijk niet toe. De beharing wordt dus niet dikker of voller door het harsen. Ook zijn de haartjes die na het harsen terugkomen niet zwarter dan voorheen. Anderzijds is het ook weer niet zo dat harsen de haargroei vermindert.

Wat kun u doen om irritatie na het harsen te voorkomen?
Breng na het harsen een kalmerende lotion aan, bijvoorbeeld op basis van aloë vera. Vermijd echter producten met bestanddelen die uw huid kunnen irriteren zoals pepermunt of menthol. Draag verder de dagen na het harsen losse kleding zodat uw huid goed kan ademen. Voorkom dat de huid zweterig en broeierig wordt.

Mag u na harsen in de zon?
Na het harsen is zeker de eerste week voorzichtigheid in de zon geboden. Zorg er in ieder geval voor dat u uw huid met een zonnebrandcrème beschermt.