Huidverzorging

Goede huidverzorging is belangrijk

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam daarom is huidverzorging belangrijk. Huidveroudering kan niet worden gestopt, maar kan met een goede verzorging wel worden vertraagd. Daarbij is het vooral van belang om schadelijke invloeden, zoals roken en overmatig zonlicht te vermijden.

Wij horen vaak berichten dat u als klant al tijden dezelfde crème en/of serum gebruikt en dat is zonde. Door te lang hetzelfde product te gebruiken wordt uw huid als het ware “lui”. U eet zelf ook niet elke dag pasta bolognese toch?
Verandering van spijs doet immers eten, zo werkt het ook met de huid. Door uw huid af te wisselen met andere werkstoffen houd je haar actief en gestimuleerd.
Het is verstandig en zeker aan te raden om elk kwartaal (bij verandering van seizoen bijvoorbeeld) een op maat gemaakte huidanalyse door Salon Miranda te laten doen.
Wij kunnen u dan precies vertellen wat uw huid op dat moment nodig heeft. Wij zullen vragen naar uw wensen, hierdoor kunnen we een passend huidadvies aanbevelen.
Met het huidadvies heeft u een behandel- en productplan naar uw wensen en budget.

Huidverzorging en functies van de huid

De huid is opgebouwd uit een aantal lagen. In de zeer dunne opperhuid worden de huidcellen aangemaakt. Daarnaast heeft de opperhuid een zure beschermlaag, die beschermt tegen invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld zonnestraling). De daaronder liggende lederhuid bevat onder meer spiervezels, zweetklieren, bloedvaten en talgklieren. Deze laag maakt de huid weer soepel en geeft stevigheid. In het onderhuidse bindweefsel worden vetcellen geproduceerd, die vervolgens de onderhuidse vetlaag vormen. De huid heeft een aantal belangrijke functies:

  • De huid beschermt ons lichaam tegen ziektekiemen.
  • Via de huid wordt overtollig vocht afgescheiden.
  • Door de bloedvaatjes in de lederhuid wordt de lichaamstemperatuur gereguleerd.
  • Onder invloed van het zonlicht maakt de huid vitamine D aan.

Schone poriën en haarvaatjes zijn de ’tunneltjes’ die de benodigde bescherming en voeding naar de buitenste lagen van de huid brengen. De schoonheidsspecialist kan ook de zuurgraad van de huid herstellen en advies geven welke extra zorg je huid nodig heeft.

Salon Miranda is vooral gericht op huidverbetering of dit nu gaat om anti-aging, acne of littekenbehandeling, maar natuurlijk kunt u ook terecht voor een ontspannende gezichtsbehandeling.