Reiki

door | mrt 22, 2020

​Wat is reiki?

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van deze energie. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Het zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans werd wordt hersteld.
Zelfs het bekende helende “kusje erop” van mama werkt met dezelfde universele energie. Het is geen bijzondere gave waar mensen mee zijn geboren. Door het sturen van de energie activeren we het zelf helende vermogen van het lichaam.

De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen.

Een Reiki behandeling geeft mensen een goed gevoel, alsof je lekker in de natuur zit te genieten van de zon met een warm briesje en op de achtergrond een kabbelend beekje met golven van energie.

Reiki brengt de energie van de chakra ’s en het energieveld rondom het lichaam in balans. Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen vrijkomen zodat de energie weer vrij(er) kan stromen. Hierdoor kan men zich een stuk beter gaan voelen.

Is Reiki voor iedereen geschikt?

Ja, maar het is niet raadzaam om dit te doen bij:

  • de eerste 3 maanden van je zwangerschap
  • onbehandelde botbreuken
  • getransplanteerde 
  • brandwonden
  • ontstekingen
  • diabetici die (nog) niet goed ingesteld zijn op insuline

Reiki is geen geneeskunde en wordt bij ons toegepast om heerlijk te ontspannen.