Als u verzekerd bent bij Menzis heeft u wellicht een brief ontvangen van uw podotherapeut over de vergoeding pedicure 2020.
In deze brief wordt gezegd dat Menzis of één van de labels: Anderzorg, Hema of PMA, de eis heeft gesteld dat de medisch noodzakelijke voetbehandelingen alleen nog maar door een medische pedicure mag worden uitgevoerd. Wij, en ook de podotherapeut betreuren de keuze van Menzis omdat wij de samenwerking tussen ons als erg prettig ervaren.

De huidige situatie is dat wij nog niet medische pedicure zijn. Dit waren wij wel, maar diegene is er mee gestopt. Ook hebben wij wel de aantekening diabetisch voet, maar deze is niet meer geldig vanaf 1 januari 2020. Wij hebben begin dit jaar alle podotherapeuten op de hoogte gesteld van onze situatie en dat wij bezig zijn om de aantekening te behouden, maar dat dit tijd en geld kost. Zij hadden hier geen van alle problemen mee en begrip voor de situatie.

Sharon is op dit moment bezig met de opleiding tot medische pedicure. Deze opleiding duurt tot half maart 2020 en zij is dan, mits zij slaagt gediplomeerd medisch pedicure.
Tot die tijd kunnen wij de behandelingen niet declareren als u verzekerd bent bij Menzis. Van alle andere zorgverzekeraars hebben wij, nog de podotherapeut geen bericht ontvangen dat dit ook bij hun geldt en gaan er dus ook vanuit dat bij hun niets veranderd.

Wij vinden het natuurlijk niet fijn als u naar een andere pedicure toe moet gaan zowel voor u niet als voor ons niet. Daarom hebben wij het volgende voorstel. Meestal moet u 1 keer per jaar de behandeling zelf betalen en gebeurd dit aan het eind van het jaar. Als we dit nu aan het begin van het jaar doen in januari of februari dan kunt u gewoon komen en vanaf maart kunnen wij dan weer declareren, want wij gaan er natuurlijk vanuit dat Sharon slaagt voor haar laatste deel van de opleiding.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaand nog vragen hebben dan kunt u ons telefonisch bereiken of per mail. Wij staan u natuurlijk graag te woord.