Het is bijna zover; de herfst staat voor de deur. Ik moet eerlijk zeggen dat na de warme zomer, ik best wel een beetje toe ben aan wat verkoeling. Het nadeel van de koudere maanden, is dat de huid het zwaar te verduren krijgt. De wisseling tussen warmte en kou en de droge, warme lucht van de kachel, drogen de huid uit. Hoe kan je jouw huid in topconditie houden tijdens de herfst en winter.

Wat gebeurt er met de huid tijdens de herfst?

Tijdens de koudere maanden, heb je sneller last van droge en ruwe plekjes. Er kunnen zich ook droogte lijntjes vormen in het gezicht en wanneer je hier niet tijdig iets aan doet, kunnen deze zich uiteindelijk gaan vormen tot rimpels.

Hydrateer je huid.
Gebruik een volle en hydraterende crème. Een wat vollere crème legt een beschermingslaagje op de huid, waardoor je huid buiten goed is beschermd tegen de kou. Een hydraterende crème bindt het vocht in de huid, zodat deze niet kan ontsnappen. Dit zorgt voor een gladde en zachte huid, zonder droogtelijntjes.

Tip: Vergeet niet ook je lichaamshuid lekker te blijven hydrateren met een goede bodylotion. Door een warme douche droogt de huid erg uit.

Vale en vermoeide huid
Een vermoeide, doffe huid? Een huid met onzuiverheden en acne of juist last van rimpels en fijne lijntjes? Of de huid na de warme zomerdagen en vakanties? Dan heeft de huid een oppepper nodig, in de vorm van een ampul of serum.

Tip: Vergeet ook vooral je handen niet een aantal keer per dag in te smeren met handcrème.

Exfoliëren
Een andere zeer goede optie om de huid een boost te geven, is de algen peeling of een microdermabrasie behandeling.

Voor het beste resultaat volg je de behandelingen in kuurverband.

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie