voetverzorging-spijkenisse-nissewaard

Wat is een pedicure?

Een pedicure houdt zich bezig met de verzorging van voeten, tenen en teennagels. Misschien klinkt dit als een overbodige luxe, maar wist u dat het heel belangrijk is om regelmatig naar een pedicure te gaan? Ook als u geen klachten heeft. Mensen lopen gemiddeld 8.000 tot 10.000 stappen per dag. In een heel mensenleven betekent dit dat u vier keer de wereld rond loopt. Onze voeten hebben dus heel wat te verduren en verdienen het om verzorgd te worden.

Heeft u wel eens bedacht wat uw voeten voor u doen? Ze mogen best wat meer aandacht krijgen dan de dagelijkse douchebeurt. Bovendien bevordert een beetje extra zorg een ontspannen gevoel. Met goede kousen, passende schoenen en regelmatig een scrub- en crèmebehandeling voorkomt u al problemen. Maar u kunt veel meer doen: bezoek af en toe eens een pedicure, maar wat is een pedicure?

Tijdens het eerste bezoek nemen wij een intakegesprek met u door om uw gegevens in kaart te brengen. Wij nemen een screening af om te kijken welke problemen er zijn en hoe de conditie van uw nagels en voeten zijn.

Heeft u diabetes of reuma dan moet u extra zorg geven aan uw voeten en nagels, dit kan bij de diabetes medische pedicure.

Een (medische)pedicure bestaat uit:

  • het knippen en frezen van de nagels
  • behandelen van schimmelnagels en hypertrofische nagels (verdikte nagels)
  • verwijderen van eelt
  • likdoorn verwijderen en het eventueel drukvrij leggen hiervan
  • behandelen van ingegroeide teennagels en het eventueel plaatsen van een nagelbeugel
  • behandelen van kloven