lichaamharsen salon miranda spijkenisse_Moment

Waxen of harsen in Spijkenisse doe je bij Salon Miranda. Ook de mannen laten steeds meer hun overtollig haargroei harsen.

Er zijn verschillende mogelijkheden wat je kan te laten harsen;

  • Gezicht, bovenlip, kin etc.
  • wenkbrauwen
  • Oksels
  • Bikinilijn
  • Brazilian wax
  • Onderbenen
  • Gehele benen
  • Rug
  • Borst en buik

Harsen en waxen is hetzelfde.  Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Het zal gemiddeld 3-6 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Dit heeft allemaal te maken met de haargroeifasen. Een haar groeit namelijk in drie verschillende fasen en afhankelijk in welke fase hij zit komt hij sneller boven het huidniveau uit. Het is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je in tegenstelling tot scheren.

Wat zijn de voordelen en de nadelen van harsen? En hoe kun je irritaties en pukkeltjes na het harsen voorkomen? Zijn er manieren om de haargroei na het harsen te remmen? En mag je na het harsen| waxen in de zon? Allemaal vragen die wij graag willen beantwoorden.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?
Tijdens het harsen worden de haartjes met wortel en al uit het haarzakje getrokken. De warme, vloeibare hars wordt op de huid aangebracht, daarna afgedekt met een strip die vervolgens met een snelle beweging of met de hand wordt verwijdert.

Kan de huid irriteren of voor roodheid zorgen?
Een gevoelige huid kan met roodheid, huidirritatie of folliculitis(ontstekingen van de haarzakjes) op harsen reageren. Verder is ook voorzichtigheid geboden bij huidoppervlakken met gesprongen haarvaatjes. De hete hars en de vrij bruuske trekbeweging waarmee de strip wordt verwijderd, doen de op zich al fragiele haarvaatjes geen goed en er kunnen zelfs kleine bloeduitstortingen ontstaan.
Hars verder geen huid met wondjes of huidaandoeningen. Ga ook niet harsen kort nadat je een grondige peeling hebt laten doen. De huid is dan extra kwetsbaar.

Neemt de haargroei toe als je regelmatig harst?
Tijdens het harsen worden de haartjes uit de haarzakjes verwijderd, maar het aantal haarzakjes neemt door harsen natuurlijk niet toe. De beharing wordt dus niet dikker of voller. Ook zijn de haartjes die erna terugkomen niet zwarter dan voorheen. Anderzijds is het ook weer niet zo dat het de haargroei vermindert.

Wat kun je doen om irritatie te voorkomen?
Breng na de behandeling een kalmerende lotion aan, bijvoorbeeld op basis van aloë vera. Vermijd echter producten met bestanddelen die je huid kunnen irriteren zoals pepermunt of menthol. Draag verder de dagen na de behandeling losse kleding zodat je huid goed kan ademen. Voorkom dat de huid zweterig en broeierig wordt.

Mag je na de behandeling in de zon?
Na de behandeling is zeker de eerste week voorzichtigheid in de zon geboden. Zorg er in ieder geval voor dat je je huid met een SPF-crème beschermt.

 

0 reacties

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.