lichaamharsen salon miranda spijkenisse_Moment

Tien redenen waarom je moet harsen en stoppen met scheren.

De zomer is bijna hier en dat betekent: zon, strand, vakantie en blote benen, spaghetti topjes en voor de mannen shirt helemaal uit! Dat betekent ook regelmatig scheren… Of toch niet? Laat je scheermes links liggen en ga over op harsen! Waarom harsen? Wij vertellen je graag waarom:

1. Je lichaamshaar blijft langer weg
De eerste en waarschijnlijk belangrijkste reden is dat het haar langer wegblijft dan bij scheren. Vaarwel stoppels, tot over drie weken! Je bent voor langere tijd zijdezacht én hoe vaker je harst, hoe langer het weg blijft!

2. Geen droge en/of jeukende huid meer
Droog scheren is het ergst! Je huid wordt lichtelijk beschadigd en niet gehydrateerd. Hierdoor voelt je huid droog en jeukend aan. Dit kan natuurlijk ook voorkomen bij nat scheren. Bij harsen behoort dit tot de verleden tijd!

3. Silky smooth
Ofwel, zijdezacht. Naast een haarloze huid, wordt je huid ook nog een lekker zacht. Tijdens het harsen verwijder je namelijk ook nog eens dode huidcellen en verwijder je de haar inclusief haarzakje. Geen harde stoppels, maar een baby zachte huid!

4. Dunnere haartjes, niet dikker!
Na het (regelmatig) harsen komt je haartje dunner terug dan voorheen. Scherpe en dikke stoppels behoren tot het verleden.

5. Harsen hoef je niet zelf te doen
Het kan wel, maar wij doen het graag voor je! Geen gedoe met hars of harspleister (die hun werk toch niet goed doen). Ga liggen, ontspan en wij doen de rest!

6. Harsen duurt niet lang
In tegenstelling tot scheren, gaat harsen over het algemeen super snel. Alle haartjes worden in één beweging meegenomen.

7. Weg met rode bultjes
Pijnlijke rode bultjes na het scheren?  We kennen dit allemaal. Met name de bikinilijn blijkt een favoriete plek te zijn van het ‘rode bultje’. Na het harsen is de huid hoogstens rood en eventueel licht geïrriteerd maar dit verdwijnt snel.

8. Verminderde haargroei
Het is gebleken dat haargroei op lange termijn vermindert als je blijft harsen. Wanneer je tussen door wel scheert, ben je weer terug bij af. Het haartje wordt namelijk afgeschoren waardoor stoppelvorming en verdikking weer ontstaat.

9. Harsen is niet chemisch
Onze hars is niet chemisch. De hars die wij gebruiken in onze schoonheidssalon is op natuurlijke basis. Ideaal voor de gevoelige huid!

10. Harsen is hygiënisch
Geen scheermesjes die rondslingeren in de badkamer of douche, blootgesteld aan vuiligheid en bacteriën. Bij harsen wordt telkens opnieuw gebruik gemaakt van een nieuwe strip of houten spatel. Hierdoor is de kans op ontstekingen klein!

TIP! Volg onze Do en DO NOT tips voor een langdurig zijdezachte huid na een wax/hars behandeling.

DO

 • Gebruik Ingrown X-It Foaming gel twee tot drie keer per week als douchegel tegen ingroeiende haartjes, roodheid of pukkeltjes.
 • Hydrateer je huid dagelijks met een body crème.
 • Scrub je huid 3 x per week met een heerlijke body scrub.
 • Draag loszittende kleding van natuurlijke stoffen (katoen)
 • Bescherm de huid na het waxen/harsen tegen de zon met een SPF crème 50.
 • Wax/hars regelmatig om de vier tot vijf weken voor een optimaal resultaat.

DO NOT

 • Niet scheren tussen je wax/hars behandelingen door.
 • Niet zwemmen in chloor of zout water.
 • Bij een rode huid; geen hete douche/bad of sauna nemen
 • Vlak voor je behandeling geen zon of zonnebank en na het waxen/harsen ook niet tot eventuele roodheid is verdwenen.
 • Scrub je huid niet in de eerste week na je wax behandeling
 • Niet sporten direct na het waxen/harsen.

 Wil jij dit proberen of ga je binnenkort op vakantie? Boek dan de afspraak vroegtijdig in en ga haarloos de zon tegemoet en ja mannen ook voor jullie!

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.