handverzorging in de winter

Je handen verzorgen moet eigenlijk altijd en mag niet afhangen van het seizoen, maar je handen hebben wel extra verzorging nodig in de winter. Begin dus nu alvast met de juiste verzorging voordat het echt koud wordt. Tijdens de koude dagen krijgen je handen het zwaar te verduren.
In de winter worden onze handen vaak schraler en droger. Dit komt door de weersomstandigheden, maar ook door factoren binnenshuis. Zo is de verwarming hoog zetten helemaal niet goed voor je huid en dus ook je handen, maar wel lekker warm. De luchtvochtigheid is veel lager dan wanneer de verwarming uit staat. Je lichaam verliest bij een lage luchtvochtigheid veel meer vocht, waardoor je huid lelijk wordt. Maar ook huishoudelijke reinigingsproducten als afwasmiddel en schoonmaakmiddelen zijn boosdoeners. En als laatste speelt stress ook een grote rol bij het ontstaan van een droge en schrale huid. De zon geeft ons een goed gevoel, maar tegen de koude wintermaanden kijken we vaak op. Velen van ons komen dan ook in een beroemde winterdepressie. Deze stress die hieraan verbonden is heeft invloed op de huid. We slapen slecht, eten meer vette dingen en noem maar op.

Om je handen optimaal te verzorgen is een goede hydraterende crème het beste om te gebruiken. Breng deze dagelijks meerdere keren aan. Probeer tijdens de winter ook echte beautydagen in te plannen. Op deze dagen ga jij je handen eens extra verzorgen. ’s Avonds voor het slapen gaan gebruik ik altijd de wintercreme (is trouwens ook heel goed voor droge voeten)of een handmasker. Wat helemaal makkelijk is dat zijn de handschoenen met hierin al een voedende creme. Makkelijk ’s avonds op de bank en je kan toch je handen blijven gebruiken als je bijvoorbeeld aan een warme kop koffie of thee zit.

Ook wanneer je naar buiten gaat moet je je handen verzorgen. Een crème heb je natuurlijk al lang opgesmeerd, maar vergeet ook geen handschoenen aan te trekken. Ook al ben je met de auto, je moet toch eerst door die koude wind om bij de auto te komen of je ruiten schoonmaken van ijs. Ook voor deze kleine periodes buiten zijn goede handschoenen een must voor je handen. Waarop je moet letten tijdens de aanschaf van een nieuw paar handschoenen, is dat zij niet te groot en niet te klein mogen zijn. Wanneer het echt heel koud is kun je beter wanten dragen dan handschoenen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.