Handverzorging in de winter

Extra handverzorging in de winter

Je handen verzorgen moet eigenlijk altijd en mag niet afhangen van het seizoen, maar je handen hebben wel extra verzorging nodig in de winter. Begin dus nu alvast met de juiste verzorging voordat het echt koud wordt.

Tijdens de koude dagen krijgen je handen het zwaar te verduren. Een goede verzorging is een must om in de zomer ook nog te kunnen genieten van prachtige handen.

In de winter worden onze handen vaak schraler en droger. Dit komt door de weersomstandigheden, maar ook door factoren binnenshuis. Zo is de verwarming hoog zetten helemaal niet goed voor je huid en dus ook je handen. De luchtvochtigheid is dan veel lager dan wanneer de verwarming uit staat. Je lichaam verliest bij een lage luchtvochtigheid veel meer vocht, waardoor je huid lelijk wordt. Maar ook huishoudelijke reinigingsproducten als afwasmiddel en schoonmaakmiddelen zijn boosdoeners. En als laatste speelt stress ook een grote rol bij het ontstaan van een droge en schrale huid. De zon geeft ons een goed gevoel, maar tegen de koude wintermaanden kijken we vaak op. Velen van ons komen dan ook in een beroemde winterdepressie. Deze stress die hieraan verbonden is heeft invloed op de huid. We slapen slecht, eten meer vette dingen en noem maar op.

Wat kan je doen om mooie winterhanden te krijgen? 

Optimale handverzorging in de winter

Om je handen optimaal te verzorgen is een goede hydraterende crème het beste om te gebruiken. Breng deze dagelijks meerdere keren aan. Probeer tijdens de winter ook echte beautydagen in te plannen. Op deze dagen ga jij je handen eens extra verzorgen. ’s Avonds voor het slapen gaan smeer jij je handen dik in met akileine wintercrème of het handmasker van Peggy Sage en doe je dunne katoenen handschoenen aan. Zo kan de crème heel de nacht zijn werk doen. Af en toe een handenmasker en handscrub kan ook geen kwaad. Ook doet een handparaffine behandeling wonderen voor je handen.

Ook wanneer je naar buiten gaat moet je je handen verzorgen. Een crème heb je natuurlijk al lang opgesmeerd, maar vergeet ook geen handschoenen aan te trekken. Ook al ben je met de auto, je moet toch eerst door die koude wind om bij de auto te komen. Ook voor deze kleine periodes buiten zijn goede handschoenen een must voor je handen. Waarop je moet letten tijdens de aanschaf van een nieuw paar handschoenen, is dat zij niet te groot en niet te klein mogen zijn. Wanneer het echt heel koud is kun je beter wanten dragen dan handschoenen.