Waarom een jeugdbehandeling?

Met onze jeugdbehandeling laten wij de tieners kennismaken met huidverzorging, geven wij voorlichting over hygiëne en wat zij het beste thuis kunnen doen aan verzorging.

De meeste tieners hebben een normale, strakke huid met een gezonde doorbloeding, fijne poriën en een geen spoor van rimpels. Door hormonale veranderingen in het lichaam kan er een overmatige talgproductie in de huid ontstaan. De huid krijgt een vettige glans, de poriën worden grover en talgklieren raken ontstoken. Dit wordt in het kort ook wel jeugdpuistjes of acne genoemd.

Het reinigen van de huid is heel belangrijk. Het is heel belangrijk dat er geen agressieve reinigingsproducten worden gebruikt, omdat deze de huid erg uitdrogen en hierdoor de natuurlijke beschermlaag van de huid verdwijnt. Goede reinigingsproducten reinigen de huid niet alleen, maar verzorgen ook.

Vaak beginnen de mee-eters (comedonen) op voorhoofd, neus en kin, omdat deze delen van de huid wat vetter zijn. Vaak zie je dan zwarte puntjes, de black-heads, dit zijn open comedonen, ze liggen oppervlakkig en worden vaak geen puistjes. Ze kunnen wel steeds groter worden, doordat het talg niet kan wegvloeien over de huid.
Dan zijn er ook nog de white-heads, dit zijn gesloten comedonen, deze liggen dieper in de huid en kunnen veel eerder een puist(je) worden door afsluiting van de opperhuid. Vaak zie je deze comedonen niet, maar voel je ze wel onder de huid zitten.
Bij de jeugdbehandeling worden deze comedonen verwijderd en voorkom je dat het erger wordt. Puistjes kan je nooit helemaal voorkomen, maar door een goede reiniging en verzorging ziet je huid er wel beter uit.

Een droge huid is ook belangrijk om te verzorgen, met een goed reinigingsprodukt, want ook voor dit huidtype geldt; als het te agressief gereinigd wordt, raakt het steeds meer geïrriteerd en droogt juist daardoor nog meer uit, waardoor klachten zoals schilfers en jeuk ontstaan.

De jeugdbehandeling in de salon

De huid word gereinigd, het verwijderen van comedonen of andere onzuiverheden en een masker. De behandeling duurt ongeveer een half uur.
De jeugdbehandeling is bedoeld om advies te geven over het behandelen van de  jonge huid . Mocht er sprake zijn van acné, dan is het aan te bevelen om de huid te verbeteren met de behandeling speciaal voor acné.