Last van acne? Dan is de Acne behandeling de perfecte treatment voor jou. Om ontstekingen te verminderen, onderga je deze intensief reinigende en verzorgende treatment. Het doel van de deze behandeling is het onder controle krijgen van acne en het aanpakken van de ontstane huidbeschadigingen.

Tijdens de behandeling wordt de huid gereinigd met reinigingsgel en -lotion. Dit verwijdert oppervlakkig vuil op de huid dat poriën kan verstoppen. Daarnaast wordt er een dieptereiniging uitgevoerd, waarbij zo veel mogelijk onzuiverheden uit de huid worden verwijderd. Tijdens het masker wordt de huid gekalmeerd, waardoor roodheid en een brandend gevoel worden voorkomen. Als afsluiting ontvang je een passende huidverzorging en advies over welke thuisverzorgingsproducten het beste bijdragen aan jouw skincare doelen.
 
Littekens en donkere verkleuringen kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar ze worden vooral veroorzaakt door ernstigere vormen van acne. Littekens zijn door het lichaam aangemaakte bindweefselgebieden die schade aan de huid herstellen. Er bestaan meerdere behandelingen om de acnelittekens iets minder opvallend te maken, maar niet alle littekens en niet alle huidtypen komen voor behandeling in aanmerking. Acnelittekens kunnen worden behandeld met behulp van de decaar algen peeling soms wordt deze behandeling ook nog wel eens gecombineerd met de deep phyto peel of in kuurverband gedaan. 

Wat is acne?

Acne vulgaris, ook wel acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Acne is een huidaandoening, waarbij er kleine ontstekingen in de huid rondom de talgklieren ontstaan. Talgklieren maken talg (huidsmeer) aan om de huid soepel te houden. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit met acne te maken, maar de ernst kan verschillen. Matige tot ernstige acne komt bij 15 tot 20% van de pubers voor. Kenmerkend voor acne zijn mee-eters, rode bulten en puistjes. Deze komen voor in het gezicht, in de nek, op de schouders, op de borst en/of rug. Acne kan littekens achterlaten als het verdwijnt. Het is niet besmettelijk. Jongens hebben vaak meer last van acne dan meisjes.

Vanaf 1 januari 2020 zijn wij geregistreerd als acnespecialiste bij de brancheorganisatie de ANBOS. Dit houdt in dat je de acnebehandelingen vergoed kunt krijgen van jouw zorgverzekeraar. Je moet hiervoor wel aanvullend verzekerd zijn. Controleer van te voren bij jouw zorgverzekeraar wat de voorwaarden zijn.