Acne behandeling

Acne behandeling

Een acne behandeling is een ontgiftende behandeling voor de acne- vette- of onzuivere huid. Acne is alleen maar aan te pakken door de juiste behandelingen te kiezen, aangevuld met het gebruik van producten in de thuissituatie.
De behandeling is er op gericht om de huid weer in balans te brengen, de ontstekingen tegen te gaan en om littekens en pigmentvlekken te voorkomen. De beste resultaten worden bereikt in kuurvorm. De producten voor de huidverzorging jonge/acne huid ondersteunen de behandelingen waardoor het resultaat sneller wordt bereikt.

Littekens en donkere verkleuringen kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar ze worden vooral veroorzaakt door ernstigere vormen van acne. Littekens zijn door het lichaam aangemaakte bindweefselgebieden die schade aan de huid herstellen. Er zijn verschillende manieren om acnelittekens te behandelen. Er bestaan meerdere behandelingen om de acnelittekens iets minder opvallend te maken, maar niet alle littekens en niet alle huidtypen komen voor behandeling in aanmerking. Acnelittekens kunnen worden behandeld met behulp van o.a.: microdermabrasie en decaar algen peeling.

Wat is acne?

Acne vulgaris, ook wel acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Acne is een huidaandoening, waarbij er kleine ontstekingen in de huid rondom de talgklieren ontstaan. Talgklieren maken talg (huidsmeer) aan om de huid soepel te houden. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit met acne te maken, maar de ernst kan verschillen. Matige tot ernstige acne komt bij 15 tot 20% van de pubers voor. Kenmerkend voor acne zijn mee-eters, rode bulten en puistjes. Deze komen voor in het gezicht, in de nek, op de schouders, op de borst en/of rug. Acne kan littekens achterlaten als het verdwijnt. Het is niet besmettelijk. Jongens hebben vaak meer last van acne dan meisjes.

Vanaf 1 januari 2020 zijn wij geregistreerd als acnespecialiste bij de ANBOS. Dit houdt in dat u de acnebehandelingen vergoed kunt krijgen van uw zorgverzekeraar. U moet hiervoor wel aanvullend verzekerd zijn. Controleer van te voren bij uw zorgverzekeraar wat de voorwaarden zijn.