koningin miranda salon miranda spijkenisse
Maandag 29 augustus was ik naar bij Bijentuin BeeHappy gelokt voor een speciale avond voor de sponsoren. Wij steunen hun door o.a. de honing te verkopen en bijproducten.
Ik werd ontvangen met koffie en twee prachtig bloemen/planten als dank je wel voor onze steun, maar toen moest ik naar 1 van de kasten toe gaan en het doek wat er hing weghalen. Onder het doek verscheen mijn naam, want de 🐝koningin van deze kast had nog geen naam en heeft zij de naam Miranda gekregen, hoe leuk is dat.
Dit jaar is het een speciale honing en Bijentuin BeeHappy legt uit waarom, maar we kunnen jullie wel vertellen dat hij heel lekker is. Probeer het zelf voor maar € 9,95 en o.a. te koop bij ons. 
Uitleg van de bijentuin wat er zo bijzonder is aan deze honing:
Koningin Miranda is een van de 7 bijenkasten die op onze Bijentuin staat en deze bewuste bijenkast had dit jaar wel iets héél bijzonders voor ons in petto.
De Koningin bepaald welke nectar er gehaald moet gaan worden en van deze nectar wordt vervolgens de honing gemaakt.
Nu wordt bij het oogsten van de honing de honingkamers per Koningin geslingerd en wat direct bij de honing van Koningin Miranda opviel was; dat deze zo donker en ‘stroperiger’ was dan de honing van de overige kasten.
De honing was zelfs zo dik, dat de zeef van de honingslinger veel meer tijd nodig had om de honing door te laten.
Nieuwsgierig geworden deden wij direct een vochtmeting en deze kwam uit op 16,2% dat extreem laag is. (Normaal is dat 18%)
Een lage vochtgehalte betekent een langere houdbaarheid maar vooral dat daar hele andere nectar in verwerkt is dan in de andere bijenkasten.
De smaak van deze honing is heel intens en bijzonder lekker.
Een bijzonder bijenvolk dat aangestuurd wordt door een bijzondere koningin die daarom de naam Miranda mocht dragen.
miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.