Soms zijn er klachten aan voeten of nagels die met een ‘normale’ pedicure behandeling niet verholpen kunnen worden en wat hulpmiddelen nodig hebben. Deze specialisaties worden door onze medische pedicures gedaan.

Nagelbeugel plaatsen

Nagelbeugel plaatsen is een techniek die vooral wordt toegepast bij een ingegroeide teennagel. Het gaat dan met name om de grote teennagels die door diverse oorzaken scheef of krom groeien, en dan vooral in de nagelwallen voor problemen zorgen. Lees hier over ingegroeide nagel behandelen.

Nagelreparaties en nagelprotheses

Nagelreparaties en protheses kunnen worden uitgevoerd met verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld met hars, gel en nagelmasse, afhankelijk van de status van de nagel en de eisen van de klant. Een materiaal wat wij veel gebruik is een gel die d.m.v. UV licht wordt uitgehard.

De gel zorgt voor esthetisch gecorrigeerde teennagels. Zo krijgt u weer meer zelfvertrouwen. Veel mensen lijden aan schimmelnagels, een nagelziekte of veranderingen aan de teennagels. Meestal geven deze aandoeningen een zichtbare verkleuring of een verandering van de structuur van de nagel. Vooral de grote teennagel is vaak aangetast. Dit zorgt ervoor dat mensen met deze problemen hun nagels wegstoppen in schoenen en het liefst nooit op blote voeten lopen. Ook zullen ze nooit open schoenen of sandalen dragen.

schimmelnagel correctie salon miranda spijkenisse

Het is een gel die zich, na het aanbrengen, prima aan de bewegingen van de voet aanpast. Hierdoor kunnen vrijwel alle “lelijke”, dikke, brokkelige of anderszins minder mooi uitziende nagels, er weer perfect uitzien. Lees hier meer over schimmelnagels.