reiniging van de huid waarom is het belangrijk salon miranda spijkenisse

Waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk?

In elke huidverzorgingsroutine is reiniging altijd de eerste stap. We vinden het allemaal fijn om te weten dat we lekker schoon en fris zijn, maar waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk?

Wat zit er na een dag allemaal op de huid?

  1. Dode huidcellen: Onze huid heeft natuurlijke processen voor regeneratie (vernieuwing) van de huid. Deze processen vinden elke dag plaats (voornamelijk gedurende de nacht). Dode huidcellen worden naar de oppervlakte geduwd terwijl nieuwe huidcellen ze vervangen. Na een dag, maakt niet uit wat je gedurende deze dag hebt gedaan, zit er dus een laagje van dode huidcellen op de huid. 
  2. Bacteriën: Wist je dat er onderzoek is geweest naar hoeveel keer per dag jij je gezicht aanraakt? Dit schijnt maar liefst 300 (!) keer te zijn! Stel je eens voor hoeveel bacteriën er op deze manier van je handen naar je gezicht worden overgebracht. Niet echt een fijn idee. Deze bacteriën kunnen zorgen voor ontstekingen zoals puistjes. Daarnaast kan ook de barrièrefunctie verstoord raken, waardoor de huid minder goed beschermd is tegen externe invloeden.
  3. Make-up: De meeste van ons dragen gedurende de dag make-up. Vooral foundation kan na een lange dag behoorlijk diep in de poriën terecht komen. Hierdoor raakt de huid verstopt, met allerlei nare gevolgen van dien (zoals vroegtijdige huidveroudering).
  4. Luchtvervuiling: Daar waar dit een aantal jaar geleden vooral in de grotere steden een probleem vormde, maakt het nu niet meer uit waar je woont. Jouw huid ontkomt helaas niet aan luchtvervuiling. Onderzoek wijst uit dat fijnstofdeeltjes en –druppels, die bestaan uit metalen, zuren en chemicaliën, invloed hebben op de huid. Bij mensen met huidaandoeningen kunnen deze fijnstofdeeltjes zorgen voor een toenemende gevoeligheid. Ook een droge huid kan nog droger worden door de agressieve deeltjes in fijnstof. Geen prettig idee om hiermee dus lekker je bedje in te stappen en alleen met water was je deze stoffen helaas niet van de huid. 

Waarom is het belangrijk om ’s avonds de huid te reinigen?
Alle bovengenoemde punten zorgen ervoor dat de huid aan het einde van de dag behoorlijk vies is. Naast dat het gewoon geen fijn idee is om zo te moeten gaan slapen, wens je huidproblemen zoals puistjes, roodheid en een doffe en vale huid te voorkomen. 

Waarom is het belangrijk de huid in de ochtend te reinigen?
Het is gemakkelijk in te zien waarom een ​​nachtelijke reinigings- en huidverzorgingsroutine belangrijk is. Maar hoe zit het met de ochtend?
Terwijl de huid zich ’s nachts verjongt en herstelt, blijft er een laagje dode huidcellen, afvalstoffen en (vet) talg achter.
Door je gezicht met alleen water te reinigen, wordt slechts 55% van dit vuil verwijderd! Gebruik dus ook in de ochtend een passende reiniging en lotion.

Waarom een reiniging en lotion?
Het belang van reiniging is in deze blog uitvoerig besproken. Wil jij de allerbeste resultaten en verzekerd zijn van een schone huid? Dan is het gebruik van een lotion na een reinigingsproduct, essentieel. Een lotion verwijdert de laatste restjes van de reiniger en brengt de pH-waarde weer in balans.

Kies voor één van de DÉCAAR reinigers, zoals de Purifying Cleansing Gel (gemengde en vette huid), de Delicate Foam Cleanser (gevoelige huid), of de Cleansing Milk (droge huid). Deze reinigers verwijderen make-up, talg en vuiligheid op een zachte wijze van de huid, zonder de huideigen functies aan te tasten.

 De Phyto Lotion (gemengde en vette huid) zorgt er daarnaast voor dat ontstekingen en een vettige glans zichtbaar worden verminderd. De PH Balancing Lotion verzorgt de huid daarentegen intensief. 

Alleen het allerbeste voor jouw huid?
Wat is het eerste wat mensen aan jou zien? Dat is niet je kleding, dat zijn niet je schoenen, je haren of je nagels, dat is je huid! Verzorg je huid op de juiste manier en kies voor de beste reinigingsroutine! Iedere huid moet goed gereinigd worden dus ook de mannenhuid.

Weet je niet goed welk huidtype je hebt of welk product het juiste is voor jouw huid? Wij willen je natuurlijk graag helpen hiermee d.m.v. een goede huidanalyse. Deze wordt altijd tijdens een gezichtsbehandeling gedaan.

 

 

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.