masterclass bindweefselmassage bodyfix salon miranda spijkenisse

In de trein zondag 10 maart half acht in de ochtend van Rotterdam Centraal naar Amsterdam Centraal op weg voor de masterclass bindweefsel gegeven door de ‘koningin van de bindweefselmassage’ Agnieszka Kadula van Bodyfix. Na een uurtje aangekomen reed tot overmaat van ramp de bus voor onze neus weg, dus op zoek naar een andere route. Gelukkig toch nog op tijd aangekomen op onze bestemming en konden we beginnen!
De bedoeling van deze masterclass was om onze basis kennis naar een hoger niveau te tillen.

We begonnen eerst met de theorie weer op te frissen en daarna uitleg van verschillende nieuwe technieken. Toen praktijk op elkaar (mag je je collega even lekker fijn knijpen) waar we verschillende nieuwe grepen hebben geleerd.
Nieuw voor ons was het werken met de gua sha stenen. Dit is een eeuwenoude techniek uit de traditionele Chinese geneeskunde die wordt gebruikt voor het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van spanning in de spieren. Een gua sha steen is vaak plat en glad van jade of rozenkwarts die over de huid geschraapt wordt in opwaartse bewegingen langs de contouren van het gezicht.
Maar wat is nu het voordeel van gua sha?

  • Verbeterde doorbloeding
  • Ontspanning van spieren
  • Afname van zwellingen
  • Stimulatie van lymfedrainage

Na de gua sha gingen we over op gezichtscupping! Sommige mensen zullen zich herinneren dat wij dit ook al eerder in de salon hebben aangeboden wat net zoals gua sha uit de traditionele Chinese geneeskunde komt. Er wordt gebruikt gemaakt van siliconen of glazen cups waarmee de huid vacuüm wordt gezogen en omhoog wordt getrokken, wat de doorbloeding stimuleert en de natuurlijke collageen productie.
Wat zijn de voordelen van gezicht cupping:

  • versteviging van de huid
  • verminderen fijne lijntjes en rimpels
  • verbeterde doorbloeding

Wat wij voortaan zullen wij doen met de bindweefselmassage is de cups gebruiken in combinatie met de gua sha stenen en de manuele bindweefselmassage om nog beter resultaat te kunnen halen.

Na lekker rood te zijn geknepen, geschraapt en gecupt, gingen we over op face taping. Wij hadden er nog nooit van gehoord, en waren dus ook heel benieuwd wat het in hield. Je kan het vergelijken met tapen bij de fysiotherapeut, maar dan in het klein voor het gezicht om de spieren te ontspannen en te helpen vocht af te voeren. Hier zullen jullie vast al de foto van hebben gezien op social media met al die verschillende kleuren tape op ons gezicht! Dit is iets wat wij niet in de praktijk zullen gaan doen, maar we willen jullie de foto niet onthouden…

face taping bindweefselmassage salon miranda spijkenisse

Met nog een heerlijke lunch in onze buik was het weer tijd om aan de lange rit naar huis te beginnen. Het was een leuke en leerzame dag en wij kijken er heel erg naar uit om de bindweefselmassage verder te personaliseren naar de wensen van jou, en hierbij de diverse technieken die wij geleerd hebben toe te passen voor de nodige variatie en voor een top resultaat!

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.