Bindweefselmassage

Waarom een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. Bindweefsel kunt u zien als de lijm van uw lijf. Door regelmatig een bindweefselmassage te boeken gaat u verklevingen tegen en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. En dat zorgt al na een paar behandelingen voor zichtbare verbeteringen.
De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgevoerd. De schoonheidsspecialiste past een speciale techniek toe, waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing.

Bindweefsel in kuurverband

Voor optimaal resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Een kuur bestaat uit één keer per week bindweefselmassage gedurende acht weken achtereen. Dit is noodzakelijk omdat na pas zes weken collageen en elastine wordt aangemaakt in de huid, wat voor de stevigheid zorgt.
Wanneer nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar meerdere behandelingen of een combinatie met cuppingmassage.

Bindweefselmassage wordt ook toegepast op het lichaam, bij bijvoorbeeld verklevingen op de rug, buik, armen en natuurlijk tegen cellulite op de benen.