tea tree salon miranda spijkenisse

Je hebt het al vaker voorbij zien komen bij ons: tea tree olie. Maar wat doet tea tree olie nu precies en waar kan je het nog meer voor gebruiken dan behalve schimmelnagels?
En…waarom zou iedereen nu zo flesje in huis moeten hebben?

Waar komt tea tree olie vandaan?

Tea tree olie is een natuurlijk product. Het wordt gemaakt van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia. Voor de oorsprong gaan we even terug in de tijd. De plant werd namelijk vroeger door de Aboriginals gebruikt. Als de oorspronkelijke inwoners van Australië last hadden van een beschadigde of geïrriteerde huid, wreven ze er met de bladeren van de Melaleuca Alternifolia over. Later leerden ze thee van de bladeren te zetten. Zo ontstond de naam tea tree. Toen de bladeren mee naar Europa werden genomen, werden ze enorm populair.

Waar gebruik je tea tree olie voor?

Tea tree heeft een bacteriedodende en antiseptische werking. Zie het als een natuurlijke desinfecteergel. Met tea tree desinfecteer je bijvoorbeeld een wondje op natuurlijke wijze. En nog een voordeel: het prikt niet! Helemaal puur natuur dus. Maar je kunt tea tree olie voor nog veel meer gebruiken:

  • Puistjes, acne en mee-eters. Pak een wattenstaafje en doe er wat olie op. Stip een puistje of onzuiverheid kort aan. De volgende dag zie je al resultaat. Ook kun je je gezicht stomen.
  • Verkoudheid, keelpijn en verstopte neus. Neem een kom of teiltje met heet water en doe hier een paar druppels tea tree olie in, handdoek over je hoofd en stomen maar.
  • Schimmels en ontstekingen. Maak een voetenbadje of zitbad en voeg hier enkele druppels tea tree olie aan toe. Ideaal bij voetschimmel, nagelbedontstekingen, blaasontsteking en vaginale schimmelinfecties.
  • Roos en een schilferige hoofdhuid. Voeg een paar druppels olie toe aan je shampoo. Was je haar zoals je normaal doet en je hoofdhuid wordt direct behandeld. Het versterkt je haar en helpt ook bij het voorkomen van hoofdluis.
  • Spierpijn. Laat het bad vollopen met heerlijk, warm water en doe hier enkele druppels tea tree olie in. Het verlicht spierpijn en reumatische pijnen.
  • Eczeem. Voeg enkele druppels tea tree olie toe aan je eigen verzorgende crème of aan een heerlijk, warm bad. Het verlicht jeuk en gaat huidaandoeningen tegen.
  • Zweetvoeten. Breng een paar druppels rechtstreeks op gewenste gebied aan om  zweetvoeten  tegen te gaan. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.