Diabetes pedicure

Diabetes pedicure voor extra zorg

Heeft u diabetes dan moet u extra zorg geven aan uw voeten en nagels, dit kan bij uw diabetes medische pedicure.
Bij diabetici kan soms sprake zijn van minder goede doorbloeding van benen en voeten. U heeft dan minder gevoel in de voeten. Daardoor kunnen voeten en nagels beschadigen zonder dat het in eerste instantie opvalt. Door uw voeten te laten verzorgen door een medische pedicure kunnen problemen eerder worden geconstateerd. Er wordt preventief gewerkt aan de gezondheid van uw voeten.

Vergoeding diabetes pedicure

Als diabeet heeft u twee keer per jaar controle bij een diabetisch verpleegkundige of praktijk ondersteuner van uw huisarts. Zodra deze constateert dat er veranderingen optreden in het gevoel of de doorbloeding van uw voeten (uw Simm’s classificatie wordt 1 of hoger), wordt u doorgestuurd naar een podotherapeut. De podotherapeut zal u onderzoeken en een zorgplan voor de verzorging van uw voeten opstellen. In dit plan staat hoeveel keer per jaar u een (medisch noodzakelijke) voetbehandeling vergoed krijgt bij een medisch pedicure. De medisch pedicure mag u zelf uitkiezen. De enige voorwaarde is dat zij een contract heeft met de podotherapeut die uw zorgplan heeft opgesteld. Wij hebben contracten met alle podotherapeuten in en om Spijkenisse. Is er een zorgplan voor u opgesteld? Dan kan u bij ons terecht voor uw voetverzorging.

Wanneer u als diabetisch patiënt Simm’s classificatie 0 heeft, kunt u de factuur van de pedicure behandeling bij een medisch pedicure, zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding (geen, gedeeltelijk of gehele) is afhankelijk van uw verzekering.

Samenwerking

Salon Miranda heeft met de volgende podotherapeuten een samenwerkingscontract:
Voetcentrum Wender
Hallux podotherapie
Podotherapie Hermanns
RondOm podotherapie
Avante podotherapie