lichaamsrub salon miranda spijkenisse (1)

Een stralende huid, dat willen we allemaal wel. Scrubben kan daarbij helpen, zowel voor je lijf als voor je gezicht. Maar niet elke scrub is geschikt voor elk lichaamsdeel. En hoe vaak mag je het eigenlijk doen?

Waarom zou je eigenlijk scrubben? Eigenlijk is je huid zich continu aan het vernieuwen. Jonge mensen hebben ongeveer iedere 25 dagen een geheel nieuwe huid, maar dat gaat langzamer naarmate je ouder wordt. Van al die dode huidcellen verlies je er een boel, maar er blijven er ook veel achter. Dat toont dof en schilferig, dus mooi als je die met een goede scrub-beurt kan lossen – en dan daaronder een glanzende, gladde huid tevoorschijn tovert.

Daarnaast kan je met scrubben pukkeltjes en puistjes verminderen, ingegroeide haartjes losmaken, en littekens laten vervagen. Bovendien is het goed voor je bloedsomloop en stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen waarmee je de veroudering van je huid vertraagt.

Scrubben en peelen wordt nog weleens door elkaar gehaald en ze hebben ook wel wat met elkaar gemeen. Maar het zijn toch echt verschillende behandelingen. Als je met een korrelig product – zout bijvoorbeeld, of suiker – over je huid wrijft of laat wrijven en zo de dode huidcellen ‘afschuurt’, heet dat scrubben. 

Bij een peeling komen geen (of héle fijne) korreltjes kijken. In plaats daarvan worden de overtollige huidcellen losgeweekt met fruitenzymen of fruitzuren. Voor die eerste – enzymatische peelings – zijn vruchten als bijvoorbeeld papaja, pompoen, cranberry en ananas geschikt. In het tweede geval gaat het om chemische peelings, voornamelijk met glycolzuur en salicylzuur, waarmee de dode huid verwijdert wordt.  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.