huidverzorging voor mannen salon miranda spijkenisse

Uiterlijke verzorging wordt steeds belangrijker voor mannen. Toch gaan er nog steeds minder mannen naar de schoonheidsspecialist dan vrouwen. Dat is jammer. In principe zijn alle behandelingen in de salon geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ze hebben door hun baardgroei wel andere problemen zoals ingegroeide haren of een geïrriteerde huid, maar ook zij komen voor professioneel huidadvies dat is afgestemd op hun huid. Mannen willen een stevige en effectieve behandeling. Niet te veel poespas. Stevige massage en een duidelijke verhaal waarom een product en/of behandeling goed is voor zijn huid.

Mannen zijn anders dan vrouwen en dat geldt ook voor hun huid. De opbouw van huidcellen en huidlagen bij mannen en vrouwen is weliswaar hetzelfde, maar de mannenhuid is over het algemeen dikker, vetter en veroudert anders dan de vrouwenhuid. Door het regelmatig scheren is de mannenhuid bovendien wat gevoeliger voor irritaties.

De mannenhuid.
Deze is twintig tot dertig procent dikker dan de huid van de vrouw. Ook is de mannenhuid compacter dan die van de vrouw. Hij bevat meer collageen en elastine, waardoor mannen over het algemeen minder snel last hebben van rimpels dan vrouwen. Verder heeft de mannenhuid meer en grotere talgklieren dan vrouwen, waardoor hij meer talg produceert; ruim twee keer zoveel als de huid van de vrouw.

De baard.
Baarden zijn mooi, maar kunnen ook huidproblemen geven zoals ingegroeide haartjes, pijnlijke zwellingen en ontstekingen. Ingroeiende haren kunnen ontstaan doordat de man tegen de haargroei in scheert, een bot of juist te scherp scheermes gebruikt of veel dode huidcellen op zijn huid heeft. Om ingroeiende haren te voorkomen, kunnen mannen het beste met de haargroeirichting mee scheren, nooit er tegenin. Mannen die driedubbele of zelfs vierdubbele scheermesjes gebruiken en last hebben van ingegroeide haren, kunnen soms beter met wat minder mesjes scheren. Natscheren kan ook een oplossing zijn omdat dan de haren zachter worden. En regelmatig scrubben (1 x in de week onder de douche)om zo de dode huidcellen te verminderen.

De verzorging.
De man houdt van ‘grote stappen, snel thuis’. Dus het verzorgingsritueel moet niet uit te veel handelingen bestaan, maar wel resultaatgericht zijn. Een veel gemaakte fout door mannen is dat ze als eerste gaan scheren zonder te reinigen. Door te reinigen worden haren zachter en kan de man makkelijker scheren zonder dat het tot irritaties als roodheid of ontstekingen leidt.
De producten die wij adviseren zijn van o.a. Decaar, Peggy Sage en Proraso. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.