miranda salon miranda spijkenisse

Ik ben 54, maar word vaak een paar jaar jonger geschat. Hoe dat komt? Hoofdzakelijk door mijn huid. Die ziet er nog ongeveer hetzelfde uit als pakweg tien jaar geleden. Mijn geheim? De genen van mijn moeder én een plan van aanpak dat bestaat uit verschillende stappen.
Er zijn veel dingen waar ik onzeker over ben, maar niet over mijn huid. Die blijft stevig en egaal. Ook nu ik 54 ben. Helemaal vanzelf gaat dat niet, daar ben ik eerlijk over. Er zit een goed doordacht plan van aanpak achter.

De huid is een orgaan dat onderdeel uitmaakt van het complexe geheel van lichamelijke processen. Je kunt je huid met andere woorden niet los zien van je spijsvertering, je hormoonstelsel en je zenuwstelsel. Hoe het met je huid gesteld is zegt in feite net zoveel over je gezondheid als de conditie van bijvoorbeeld je hart of lever. Reden genoeg om goed voor je grootste orgaan te zorgen.

1) Houd stress binnen de perken (Ja hij is leuk zeker in deze tijden)

In het geval van stress zenden je hersenen namelijk allerlei signalen uit die via zenuwuiteinden uitkomen in je huid. Zo kan acute stress leiden tot huidkwalen als netelroos en psoriasis. Maar ook chronische stress heeft gevolgen voor de conditie van je huid, dan maakt hij continue te veel cortisol aan. Dit stresshormoon voert de productie van talg op en een teveel aan cortisol heeft desastreuze gevolgen voor het collageen in je huid. Collageen is een eiwit dat stevigheid geeft aan je huid. Niet dat ik natuurlijk geen stress heb(zeker in deze tijden niet)maar met het volgende punt probeer ik het in de perken te houden….

2) Maak van goed slapen je prioriteit (ook dit is nu wel een dingetje)

Als je slecht slaapt, is je huid er als de kippen bij omdat zichtbaar te maken in de spiegel en wat blijkt dat mensen die weinig slapen – hou je vast! – die krijgen significant meer hangende oogleden, rode en gezwollen ogen, donkere kringen, bleke huid, rimpels, fijne lijntjes en hangende mondhoeken dan mensen die een goed slapen. Ai… Net als bij stress, is cortisol de boosdoener.

3) Verwen je bindweefsel

Vanaf je 25ste levensjaar loopt de hoeveelheid collageen in je lijf elk jaar terug met ongeveer 1 procent, om na je 40ste pas echt een snoekduik te nemen. Het gevolg? Een slapper wordende huid en meer rimpels. Niets om van in paniek te raken, maar het kan geen kwaad om je er bewust van te zijn en er naar te handelen. Daarom verwen ik mijn huid iedere vier weken met een bindweefselmassage (en ik kan dus niet wachten tot wij straks weer open gaan om bij Romy of Sharon deze massage te krijgen!). Ook voor de mannen is deze zeker weten goed.

4) Verbreek de betovering: duur is niet perse goed

Je hoeft niet altijd dure crèmes te gebruiken, maar het toverwoord hierin is…regelmaat en de juiste producten afgestemd op jouw huid. Laat je daarom adviseren door ons, wij zijn de specialist voor jouw huid. Doe daarom de huidanalyse test online en je krijgt binnen 48 uur een persoonlijk product en behandeladvies.

Een laatste tip: vergeet in deze tijd van het jaar niet een kwalitatief hoogwaardige zonnebrandcrème. Zelf ga ik de deur niet uit zonder een flinke lik SPF 30 op mijn toet. Want hoe fijn de voorjaarszon ook voelt, haar stralen zijn schadelijk. Vergeet je huid dus vooral niet te beschermen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.