gerstekorrel salon miranda spijkenisse

Wat is een gerstekorrel?

Deze vraag krijgen we de laatste tijd steeds vaker en nog belangrijker hoe verwijder je een gerstekorrel?

Een gerstekorrel is een volkomen onschuldig klein wit hard bultje talgophoping onder de huid. Meestal zitten de gerstekorrels in het gezicht op plekken waar de huid wat dunner is, bijvoorbeeld rondom de ogen. Het komt het meeste voor bij een vochtarme huid met een tekort aan vetten. Daarom is het heel belangrijk om voldoende water te drinken. Dagelijks 1,5 tot 2 liter. Dit hydrateert de huid van binnenuit en om de huid van buiten goed te hydrateren is het noodzakelijk de juiste oogcrème te gebruiken.
Omdat het een ophoping is onder de huid zal het niet zomaar vanzelf verdwijnen en zal na verloop van tijd alleen maar groter worden. Maar hoe verwijder je dan een gerstekorrel?

Je kan ze beter niet zelf verwijderen omdat ze onder je huid liggen. Als je dit doet dan blijft de korrel meestal zitten en is de huid beschadigd. Het is belangrijk om steriel te werken en de huid minimaal schade aan te richten.

Hoe doen wij dit dan?
Wij halen de korrel weg met  hulp van een steriel naaldje. Hiermee wordt een gaatje in de huid geprikt zodat er een open verbinding ontstaat en met lichte druk ‘duwen’ wij de ophoping van talg naar buiten. Bij iedere gezichtsbehandeling verwijderen wij zoveel mogelijk gerstekorrels, maar dit is niet altijd mogelijk en zal er een vervolgbehandeling nodig zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.