Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is een zeer zachte en ontspannende massage

Deze massage wordt uitgevoerd op een warmtekussen. Door het warme water ontspannen de spieren sneller en wordt de doorbloeding vergroot. Hierdoor worden de afvalstoffen sneller afgevoerd. Het warme water omarmt het lichaam en zorgt voor een algehele ontspanning van lichaam en geest.

Tijdens deze massage behandelen wij uw buik, de rug, voorkant benen en de voeten.
Een zwangerschapsmassage kan gegeven worden vanaf vijftien weken zwangerschap tot einde gezonde zwangerschap.

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die de zwangere vrouw ervaart verminderen.
Dit kan onzekerheid, spanningen en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of de aanstaande moeder zit gewoon niet lekker in haar vel.

Een massage maakt de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage vroeg geboortes kleiner te zijn.

Ook is het mogelijk om een zwangerschapsarrangement te nemen. Dit houdt in:

  • zwangerschapsmassage.
  • cosmetische voetverzorging.

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Aandacht en zwangerschapsmassage kunnen een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap. De massage laat de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor signalen die het lichaam afgeeft duidelijker worden. Het verbetert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Tevens werkt de massage kalmerend, pijn bestrijdend en het geeft een geluksgevoel.

Deze massagevorm is een weldaad voor moeder én baby en onmisbaar.
Bel voor het maken van een afspraak naar onze masseuse Brigitte Laban 06-42651154.