bindweefselmassage gezicht salon miranda spijkenisse

Rimpels zijn er in verschillende soorten en maten; fijne lijntjes, fronsrimpels, plooien, diepe groeven. Meestal worden ze onderverdeeld in statische rimpels en dynamische rimpels. Dynamische of mimische rimpels ontstaan niet alleen door verslapping van de huid, maar omdat je bewust of onbewust spieren in de huid veelvuldig aanspant.

Hoe ontstaan de eerste rimpels?

Naarmate we de dertig passeren ontstaan er lijntjes en rimpels als gevolg van huidveroudering. Zowel biologische, inwendige factoren als uitwendige factoren spelen hierbij een rol.  Veel expressierimpels worden veroorzaakt door mimische spiertjes die samentrekken bij onze gezichtsuitdrukkingen, die onder andere onze emoties bepalen. Wanneer wij ouder worden neemt de productie van collageen en elastine af, die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit in onze huid.

Kan je rimpels voorkomen?

Nee, maar je kan het wel door middel van de juiste huidverzorgingsproducten, een gezonde levensstijl en door regelmatig een gezichtsbehandeling laten doen die gericht is op het verouderingsproces, vertragen. Dus niet anti-aging, maar pro-aging! Een hele goede anti-aging behandeling is de bindweefselmassage.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.