schoonheidsspecialiste spijkenisse salon miranda spijkenisse

Van de week toen ik voor mijn bindweefselmassage in de salon was hadden wij (Danielle, Chantal en ik)het over de schoonheidsspecialiste opleiding van nu en vroeger.

Ik vertelde dat in mijn tijd het beroep schoonheidsspecialiste estheticienne werd genoemd, het Franse woord voor schoonheidsspecialist. Tijdens de opleiding werd er vooral op gehamerd om zo netjes mogelijk te werken. De leraressen stonden soms achter je als een echte strenge meesteres om maar te kijken dat je niet bijvoorbeeld je instrumenten naast de klant op het hoofdsteun legde anders kreeg je gelijk een onvoldoende.
Je werktafel moest er altijd strak en geordend uitzien. Wattenrondjes waren er toentertijd nog niet dus moesten wij onze watten knippen, want er mochten absoluut geen rafels aan zitten dat was uit den boze. Maar daar in tegen was er nog geen ultrasoon of de HAM code (hygiëne – Arbo -milieu) wat nu een vast onderdeel van de opleiding is, alles werd met een watje met alcohol gereinigd. De schoonheidsspecialiste werd ook gezien als een luxe en men wist nog niet veel over huidverzorging en al helemaal was het niet voor de mannen of de jeugd. Praten tijdens de behandeling/les mocht ook niet, wat voor mij als persoon best wel een dingetje is zoals zovele van jullie weten, hahahaha.

De opleidingen van tegenwoordig zijn minder streng qua orde en netheid en er is geen enkele opleiding hetzelfde. Dit wordt ook wel eens opgemerkt door onze klanten, want dan zeggen ze dat de een het anders doet dan de ander. Ondanks verschillende technieken of uitvoering is ons doel hetzelfde, huidverbetering, ontspanning, aandacht en advies.

Heb jij al eens een gezichtsbehandeling gehad? Laat ons eens weten welke behandeling je het fijnste vind en waarom.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.