huidverzorging voor mannen salon miranda spijkenisse

Vanmiddag een leuke training gegeven aan de meiden, de gezichtsbehandeling en gezichtsmassage voor de man, want ja er zijn nog al wat verschillen tussen de man en vrouw ook qua huid. Voor mij een hele lange tijd geleden geweest dat ik deze cursus gevolgd had dus moest toch wel weer even in de boeken duiken. Toen der tijd heb ik zelfs geleerd om de man te scheren, maar dat heb ik vandaag toch maar niet gedaan, want dat is toch wel een hele kunst. Natuurlijk hadden wij een model nodig en de vriend van Sharon offerde zich wel op, want ja welke man wil nou niet door al deze dames gemasseerd worden. Heel fijn was ook dat hij erbij zat tijdens het stukje theorie en kon antwoord geven als man of dat ik gelijk had. Bijvoorbeeld dat het advies voor een man  kort en simpel moet zijn, want zij houden niet van te veel gedoe en zij volgen ons advies dan ook meestal op zonder dat er een ‘ja maar…’ achter aan komt zoals de meeste vrouwen wel doen. Ook wil de man niet te veel keuze aan producten, maar wel de juiste producten.

Een kleine uitleg hoe wij te werk gaan tijdens de behandeling:

 • Het liefst kom je met een ongeschoren huid zodat wij o.a. de haargroeirichting kunnen bepalen en een geschoren huid is vaak gevoeliger. Ook als je een baard(je) hebt kan je heel goed komen en behandelen wij dit.
 • Tijdens de behandeling krijgt je geen deken of grote badlaken alleen een handdoek op de borst. Wel vragen wij tussendoor of dat je het niet koud hebt, want een man zal dit niet snel zelf aangeven.
 • Je krijgt geen haarnetje of bandeau om, hierbij voelt de man zich absoluut niet prettig. Natuurlijk als je een grote bos haren hebt dan zal een haarnetje noodzakelijk zijn om de behandeling goed te kunnen uitvoeren.
 • We gebruiken het liefst geen watjes i.v.m. pluizen, maar werken met sponsjes.
 • We brengen de producten aan met zo min mogelijk draai bewegingen dit i.v.m. de haargroei richting.

 Verschillen tussen mannen en vrouwen qua huid;

 • Mannen zweten bijna 2 keer zo veel
 • De huid bevat meer collageen, talkklieren, elastine en haarfollikels
 • Mannen hebben een dikkere huid; gemiddeld zo’n 16% dikker
 • De doorbloeding van de huid is beter
 • De zuurgraad is hoger
 • De huid is minder rimpelgevoelig

 Weetjes over de mannen;

 • Temperatuurregulatie;
  Groot verschil t.o.v. de vrouwen, hier moeten wij dus rekening mee houden in de praktijk.
  1. De man wil zijn lichaamstemperatuur over het hele lichaam gelijk hebben.
  2. Onderhuids vetweefsel, die o.a. dienst doet als isolatie is bij de man dunner.
  Deze twee koppelen blijkt dat de man een veel lagere warmtebuffer heeft en dus minder isolatie. Gevolg is dat hij continu warmte moet produceren om zijn lichaam op temperatuur te houden.
  Als de man tot rust komt (in de behandelstoel) zal hij nog steeds bezig zijn warmte te produceren. In tegenstelling tot een vrouw heeft hij het dus minder snel koud. Hierom moet je ook de man niet onder handdoeken en dekens leggen tijdens de behandeling.
 • Transpiratie
  De man heeft een beter perifeer vatennet. Warmteverlies vind dus plaat via het oppervlakkig vatennet of door middel van transpiratie. De voeten zullen gemakkelijker transpireren dan bij vrouwen want die hebben geen overtollige warmte te verdampen op die plaats.
 • Haargroei
  Vanaf het begin tot het einde dienen wij rekening te houden met de haargroeirichting anders prikkelen of zelfs overprikkelen wij de huid. Het sympathisch zenuwstelsel wordt namelijk gestimuleerd als we tegen de haargroei instrijken. Wij zijn dus altijd erg bewust van de haargroei en voelen met onze handen en volgen automatisch de richting van de haren.

Het was heel leuk en leerzaam en ook hebben we gelachen, want Romy en Carmen waren voor elkaar model en ja dat gaf nog al eens ‘dubbele’ opmerkingen bijvoorbeeld aan haren trekken tijdens de massage. De vriend van Sharon was inmiddels onder een deken gekropen en behoorlijk in de zen modus. Wel moeten de dames nu gaan oefenen dus heren als jullie ooit getwijfeld hebben aan een behandeling dan zou ik zeggen maak een afspraak en laat je ‘verwennen’ door de dames.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

miranda van prooijen salon miranda spijkenisse - kopie

Hoi allemaal, welkom!
Op ons blog is regelmatig een nieuw stukje te lezen of filmpje te bekijken over verschillende behandelingen en producten. Ook geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als ondernemer, schoonheidsspecialiste/pedicure en als Miranda. Veel plezier!
Liefs Miranda.